Engelska för modebranschen

Vår specialkurs Engelska för modebranschen lämpar sig för professionella som behöver kunna kommunicera på engelska med kollegor, leverantörer och kunder. Kursen är utformad enligt specialbehoven hos studeranden inom modebranschen, vare sig de är involverade i design, produktion eller marknadsföring. Kursens huvudfokus ligger på central vokabulär inom klädproduktionens olika områden så som design, tillverkning, frakt och detaljhandel samt kundrelationer och marknadsföring. Målet med kursen är att hjälpa studerandena att lära sig relevant vokabulär och användbara uttryck samt förbättra sina allmäna färdigheter i engelska. Genom övningar i grammatik, hörförståelse, samt muntliga och skriftliga färdigheter baserade på verklighetsrelaterade dialoger, autentiska texter och intressanta grammatikövningar blir inlärningen naturlig. Under kursen uppmuntras studerandena att tala engelska så mycket som möjligt för att aktivera och förbättra sina kommunikationsfärdigheter.

Under kursen kan följande teman behandlas:

  • Uttryck inom handel och marknadsföring: brand, köpare, återförsäljare, detaljhandel, partihandel, o.s.v.
  • Tyger och fibrer: bomull, läder, nylon, spandex, sammet, o.s.v.
  • Klädesplagg: blazer, kappa, kofta, axelbandslös klänning, o.s.v.
  • Klädesplaggets delar: krage, manschetter, foder, fåll, halsringning, o.s.v.
  • Accessoarer: väskor, skor, hattar, handskar
  • Adjektiv/beskrivning av mode: förgånget, basplagg, personlig stil
  • I modevärlden allmänt förekommande franska ord: atelier, faux pas, modeliste, o.s.v.
  • Yrken: stylist, återförsäljningschef, mönsterdesigner, designer, o.s.v.

Utöver ovan nämnda teman kan kursen även skräddarsys så att den innehåller en djupare genomgång av de specialområden i modebranschen som är viktiga för studerandena. Kursens huvudmål är att förbereda studerandena så att de i olika arbetssituationer kan kommunicera på flytande engelska. C.C. Communication hjälper er att uppnå detta mål.

Våra lärare är erfarna sakkännare och infödda engelsktalare. Eftersom kursinnehållet baserar sig på specialterminologi bör studerandena ha tillräckliga baskunskaper i engelska. Vi skräddarsyr kursen enligt studerandenas utbildningsbehov, schema och språknivå. Vid behov kan vi också genomföra nivåtestning innan kursen börjar.

Blev du intresserad?

Lämna en offertförfrågan!